Lägenheten är inredd med vintagestil, marockanska berbermattor som är inköpta i Paris i en butik som är känd för sitt utsökta urval av Beni Ourain marockanska mattor. Över den restaurerade 1900-talets parkett ligger de färgstarka mattorna för en världslig känsla till ett helt annat europeiskt hem. Öppen marmorspis, moderna inslag och familjens antikviteter och en härlig konstsamling.

Det var efter deras dotters födelse som våra vänner Lena och hennes man förvandlade den här periodlägenheten till deras familjebostad vilket kan förklara de blandningen av stilar och nya modedetaljer i kontrast mot antika möbler och stolar med både svartvitt och sköna färgklickar. Köket är en underbar blandning av leriga persikoväggar och blanka skåp med mönstrade cementgolv och glaserade keramiska plattor. Sovrummet är enkelt med endast en Vertigo hänglampa som fungerar som en blickfångare. Resultatet blev ett elegant, skiktat parisiskt hem som inte är så feminint utan mjukt, familjevänligt och levande.

Uppdatering – inköpsställen

Många läsare har hört av sig och frågat vart man kan handla köksmattorna i Sverige. Om du inte hittar mattorna i fysiska butiker som EM Möbler och Jysk finns dessa mattor att beställa från ett flertal webbutiker, exempelvis i kategorin köksmattor hos www.trendcarpet.se. Annars kan du prova googla dig fram, men se till så att det är äkta mattor och inte fejk!

Categories: Heminredning