När en vän till oss flyttade till New York var vi ju inte sena med att göra ett besök i denna underbara stad och se på lägenheten.  Alla vet att det är dyrt att flytta till New York är dyrt men man kan aldrig verkligen förstå hur mycket du står inför med att skriva ett avtal på en lägenhet som är mindre än hälften av storleken och mer än tre gånger i hyreskostnad mot svenska priser.

Det tog ett tag att göra denna lägenheten till sin egen. Mellan långa timmar på kontoret och en fullständig känsla av hopplöshet framför den ackumulerande röran i satte han igång att renovera sin New York lägenhet under en lång tid..

Han kastade ut / donerade massor av saker han inte behövde, spenderade otaliga timmar på att leta efter den perfekta soffan och tog bort de slitna persiennerna och ersatte med snygga rullgardiner för bättre mörkläggning.. Runt Thanksgiving var hans lägenhet äntligen renoverad och klar och den blev bekvämt att komma hem utan att känna att man behövde dekorera, hänga upp konst mm berättade han.

Och då, en morgon i december fick han ett mail från sin hyresvärd – vi har bestämt sig för att sälja din lägenhet och du måste flytta ut i slutet av Juni! Han var knappt klar att renovera och hade bara bott där i några månader och hade äntligen blivit kär i lägenheten. Motvilligt började han leta efter en ny lägenhet.

”Jag kommer att sakna strålkastarna i solljuset som strömmar in från alla vinklar på helgmorgnarna. Jag kommer inte att sakna det lilla badrummet där jag stötte på saker flera gånger som jag villigt kan erkänna eller den absurt långsamma 1920-tals hissen som luktade lite illa. Men om New York har lärt mig någonting  så är det hur man bor i ett litet utrymme och älskar det.”

Categories: Heminredning