Ett par av våra väller bor i London med deras nästan fyra år gamla son, Aeneas. Under de senaste sex åren har de vänt en gång nedgången viktoriansk lägenhet till ett elegant utrymme som är gjord för umgänge. Ta en titt , du kan nästan känna att det luktar gott ut ur ugnen.

När vi först gick in när vi besökte dom var den en viktorianska nedgången och sliten lägenhet. Golven lutade snedställda dörrar, men gillade det. Vi älskar också de stora fönstren eftersom rummen får fantastiskt ljus. Vi är på en livfull gata i södra London full av restauranger och kaféer.

Vardagsrummet ligger strax utanför köket så det är ett bra öppet utrymme att umgås i. Det är mycket mer intimt och avslappnat än att gå till en bar eller restaurang, speciellt om man har barn. Människor stannar oftast längre också. På en restaurang lämnar alla efter måltiden men hemma serverar vi kaffe och vin efter och folk stannar till sent och pratar.

Dom älskar att laga mat för massor av människor så vi är väldigt glada att de oftast har en ursäkt för att fira något. För hennes mans födelsedag var vi cirka 20 personer och de gjorde långkokt fläsk. Hennes man älskar Pavlova så de gjorde en med mörk choklad och en med bär. Här finns härliga ytor så barnen kan springa runt och leka.

Kryddhyllan 🙂 Vi utbrast ”Det här är löjligt, varför behöver du så mycket mjöl?” Vi förstår inte riktigt men ibland behöver du annat mjöl för olika saker! De har vanligt mjöl, riktigt fint italienskt mjöl, majsmjöl, bukvete, starkt brödmjöl och glutenfritt om jag de använder när de bakar för vänner som inte äter gluten och alla är märkta i botten. När det gäller kryddor använder de mycket kanel uppenbarlligen :).

Att hänga i köket är ju härligt. När de lagar mat älskar alla att vara involverade speciellt om man gör paj och då kan deras son leka med lite deg. Deras musiksmak är i princip 80-talspop men hennes man brukade spela piano och då brukar han spela klassisk musik.

De har en liten liten terrass med en liten liten grill. Hennes man gjorde biffar och lammkoteletter med sallad.

VARDAGSRUMMET

De har massor av möbler från loppmarknader och välgörenhetsbutiker. Byggnaden är så gammal att det inte verkar rätt att slåss mot det! Hon är uppvuxen i Venedig, Italien och hon älskar ljuskronor som är från de venetianska glasfabrikerna, de hittade dom på en loppmarknad så de är lite flisade. Hennes far var en storsamlare och jag tror att hon har ärvt sin kärlek till knäpp röra från honom.

Bommor och frukter…. De brukar gå till blomstermarknaden för att köpa blommor under olika säsonger. Blommorna varar längre och är billigare. Rosor varar längre också. Hon gillar också att lägga ut skålar med frukt.

 

 

Bakgrunden med dessa tapeter ger omedelbart karaktär och värme till rummet. De valde ett franskt toilettryck för sitt sovrum. Rosa är deras favoritfärg berättade hon jag tycker det är mycket lugnande. De berättade att de brukade bo i en liten studio som hade en rosa kylskåp och köksbänkar. Hennes man har blivit ganska van vid den rosa färgen.

Fågeltavlorna är akvareller över deras säng kom från en bok om papegojor som hennes pappa gav dom år i julklapp. HEnnes man älskar fåglar och djurliv. De tyckte att de var så vackra att det var synd att de var i en bok där ingen kunde se dem så de ramade in fyra av dem.

 

 

Deras son älskar att leka på sin arbetsbänk i sitt rum och har massor av Legos. De läser också många böcker tillsammans. Han älskar Peter Rabbit, Thomas Tank Engine och allt om dinosaurier. Men de längtar efter att han blir lite äldre så de kan läsa Harry Potter och de böcker föräldrarna älskade när de var yngre.

Categories: Heminredning